Pensiuna "Sziklakert", Corund, str. Principală nr. 666/B.
Tel: 0040-744-615-434 | E-mail: mravasz@korond.ro

Corund, Romania - Judetul Harghita

Comuna Corund se aflã de-a lungul drumului național DN13A la 10 km de Praid, 17 km de Sovata, 27 km de Odorheiu Secuiesc. Este unul dintre cele mai mari localitãți rurale ale județului Harghita. Pentru prima oarã localitatea era menționatã în registrul dijmelor papale din 1333, și avea deja o parochie romano-catolicã. În evul mediu locuitorii se ocupau de cultura plantelor și creșterea animalelor, însã solul era slab, lutos și pietros, locuitorii au început sã caute alte ocupații, cum ar fii olãritul, prelucrarea de iascã și cioplitul de lemn, exploatarea aragonitului.

Primele ateliere de olãrit sînt menționate din sec. al XVII-lea. Condițiile litologice sunt favorabile pentru dezvoltarea olãritului din Corund. Inițial localnici produceau doar vase fãrã smalț folosite în gospodãrii pentru gãtit și fiert. Apoi a crescut interesul pentru vase smãlțuite, decorate cu motive tradiționale.

Pe teritoriul localitãții izbucnesc numeroase izvoare minerale sãrate și carbogazoase.  Baia de apã mineralã Árcso (Corund) și mina de aragonitã deja au încetat activitatea. Turismul rural și de tranzit este prezent și în Corund, meșteșugarii satului expun produsele de olãrit si alte produse populare în magazinele special amenajate pe marginea drumului național DN13A.

Teritoriul fostei mine de aragonitã "Csigadomb- Dealul melcilor" în anul 1980 a fost declaratã rezervație geologicã, fiind ocrotitã de lege.